Monday, February 27, 2012

Το Νέο ΕΜΣΤ/ The New EMST


10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
Τμήμα του υπογείου.


10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
Θεμελίωση του ασανσέρ στην ‘σκαλωσιά’.



10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
4ος όροφος.



10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
4ος όροφος. Το δώμα.





Monday, February 13, 2012

Το Νέο ΕΜΣΤ/ The New EMST


07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
Εργασίες στο Νοτιοανατολικό και Βορειοδυτικό τμήμα του κτιρίου. Λ. Καλλιρόης.



10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
Η ‘σκαλωσιά’ από τον Α’ όροφο.



03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
Ενισχύσεις στο εσωτερικό της όψης, Λ. Συγγρού.



10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
Εργασίες αποκατάστασης στο εσωτερικό της όψης, Λ. Συγγρού.


Wednesday, February 1, 2012

Το Νέο ΕΜΣΤ/ The New EMST

Μια θέση μοναδική, ένα ιδιαίτερο οικοδομικό τετράγωνο, νησί ανάμεσα στους δύο κύριους άξονες που ενώνουν την Αθήνα με τη θάλασσα, τη Συγγρού και την Καλλιρρόης, με την ιδιαίτερη διαδρομή της αυτήν του ποταμού Ιλισού που κυλάει κάτω της.
Μια περιοχή όριο ανάμεσα στο Νέο Κόσμο και στο Κουκάκι πολύ κοντά στην Ακρόπολη και στο Μουσείο της, τους Στύλους Ολυμπίου Διός, το Ζάππειο, το Στάδιο. Πρόσβαση μοναδική ο σταθμός του μετρό με κεντρικό Σταθμό λεωφορείων ακριβώς δίπλα.

Ένα κτίριο 20.000m2 μέσα σ΄ ένα υπάρχον εν μέρει κέλυφος, ζωντανεύει το παρελθόν μέσα από τις γεωμετρίες και τα διατηρητέα τμήματα του βιομηχανικού κτιρίου, και εξασφαλίζει το μέλλον της νέας κατοικίας της σύγχρονης τέχνης στον τόπο μας. Μετά από έξι χρόνια αναμονής, ένα ολοζώντανο εργοτάξιο αναπτύσσεται, επισκευάζονται τμήματα που διατηρούνται, αποξηλώνονται τμήματα που καταργούνται  και κατασκευάζονται ήδη τελικές μορφές και χώρο του μουσείου. 

Από το πεζοδρόμιο στην εσωτερική πλατεία της υποδοχής οι κυλιόμενες σκάλες παράλληλα με την Συγγρού θα εξυπηρετήσουν 7 διαφορετικά επίπεδα 7.000m2, εκθεσιακούς χώρους, χώρους εκπαίδευσης, μελέτης, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, αμφιθέατρα, για να φτάσουν θριαμβευτικά στο δώμα όπου είναι το εστιατόριο και η υπαίθρια γλυπτοθήκη με την απόλυτη θέα (Πνύκα, Ακρόπολη, Λυκαβηττός, Θάλασσα, Φάληρο).

Οι φωτογραφίες-σχόλια που θα αναρτώνται θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν τμήμα της εμπειρίας του εργοταξίου καθώς μέσα σε 20 μήνες αυτή η πρόβα ορχήστρας θα οδηγήσει στην απελευθερωτική εμπειρία ενός χώρου τέχνης, καθημερινό βίωμα της ζωής της πόλης.